Zdravlje

Subota, 15.10.2016.

14:48

Zbog greške lekara pogrešnom pacijentu odstranjen bubreg

Greškom lekara, koji su pomešali dva pacijenta sa istim imenom, zdravom pacijentu je odstranjen bubreg.

Izvor: Newser

Default images

Oba pacijenta bila su podrvrgnuta snimanju skenerom u bolnici Sveti Vinsent u Masačusetsu, a rezultati jednog od njih pokazivali su prisutnost velikog tumora u bubregu.

Međutim, prema federalnom izveštaju, taj snimak skenera pripisan je pogrešnom pacijentu koji je potom operisan.

Tokom operacije, hirurg je primetio da je izvađen bubreg u stvari zdrav, ali je tada više nije bilo povratka. pacijentu je kasnije presađena drugi bubreg.

Bolnica je svalila krivicu na lekara koji ne pripada bolnici, ali u izveštaju se krivi bolnica Sveti Vinsent zbog neproveravanja identiteta pacijenta pomoću datuma rođenja ili nekog drugog podatka, pre same operacije.

Naime, ova dva pacijenta su, kako stoji u izveštaju, približnih godina i isto se zovu. Iz Odeljenja za javno zdravlje su daljim istraživanjem otkrili još nekoliko propusta u istoj bolnici, nastalih zbog neproveravanja identiteta pacijenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: