Ponedeljak, 21.09.2009.

00:47

"Petarda" Reala, remi na Mestalji

Fudbaleri Real Madrida pobedili su Heres rezultatom 5:0, a Valensija i Sporting Hihon igrali su 2:2, u poslednjim mečevima treće runde Primere.

Izvor: B92

Default images

Real je ostao na vrhu Primere, pošto ima 9 bodova iz tri kola, baš kao i Barselona i Atletik Bilbao. Valensija je protiv asturijske ekipe ispustila prve bodove u novoj sezoni. Barsa je obeležila subotnji program ubedljivom pobedom nad Atletikom iz Madrida, a u nedeljnom popodnevnom programu Bilbao je savladao Viljareal.

Na stadionu Bernabeu tok meča nekoliko puta se menjao. Najpre je Kristijano Ronaldo nagovestio lak posao za domaćina pogotkom u prvom minutu, ali je mnogo bolji u narednih sat vremena bio Heres, a samo je stativa sačuvala Madriđane posle slobodnog udarca Emilija Vikere.

U poslednjih 15 minuta Real je pregazio rivala. Sve je počelo drugim golom Portugalca u 75. minutu, usledili su precizni udarci Gutija u 78, Karima Benzeme u 82. i povratnika posle teške povrede Ruda van Nistelroja u 88. minutu. Rud na terenu nije bio gotovo godinu dana zbog povrede kolena, a to je druga duga pauza zbog povrede u njegovoj karijeri.

Raul Gonsales nije bio strelac, pa nije uveličao veliki dan – 523. prvenstvenim nastupom za „kraljevski klub“ on se izjednačio sa Manuelom Sančisom, koji je beli dres nosio od 1983. do 2001. godine. Raul je ove godine postao i najefikasniji igrač u istoriji najtrofejnijeg kluba na planeti.

Na Mestalji Sporting je poveo posle pet minuta golom Davida Barala, a preokret za „Slepe miševe“ obezbedio je Davfid Vilja po jednim golom na sredini svakog poluvremena. Bod za goste iz Hihona izborio je francuski defanzivac Gregori Arnolin u 87. minutu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: