Nedelja, 07.07.2013.

23:41

Ašik želi trejd, Rokitsi ne daju

Dolaskom Dvajta Hauarda mesto u prvom timu Hjuston Rokitsa izgubio je Omer Ašik, koji je zahtevao trejd, ali su Teksašani odbili.

Izvor: AK

Default images

Ašik je prošle sezone bio odličan u reketu, prosečno je beležio 10,1 poen uz 11,7 skokova, ali će dolaskom Hauarda značajno izgubiti na minutaži i važnosti.

Zbog toga je Turčin tražio od tima da ga trejduje, ali je Hjuston odbio njegov zahtev. Trener Kevin MekHejl je istakao da će pokušati da mu nađe mesto.

"Imao je sjajnu sezonu i postao jedan od najboljih centara lige. Ali mi smo imali šansu da dovedemo Dvajta Hauarda i nismo to mogli da propustimo. Znam da je Omer sada razočaran, ali ćemo srediti to", rekao je MekHejl.

Trener Rokitsa smatra da Hauard i Ašik mogu biti zajedno u petorci, iako su obijica klasični centri. To bi mogao da bude najbolji defanzivni i skakački tandem lige.

"Možete da igrate sa dva visoka igrača. Morate da pravite prostor i i pobrinete se da manji igrači vode računa o tome", rekao je MekHejl koji je podsetio na 80-te godine prošlog veka kada su Rokitsi u prvoj postavi limali Ralfa Sempsona i Hakima Olažuvona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

12 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

17 h

Podeli: