Četvrtak, 08.10.2009.

10:19

Evropska NBA divizija sve izvesnija

NBA planira da igra mečeve regularnog dela sezone u Londonu pre Olimpijskih igara 2012. godine.

Izvor: B92, zvanični sajt

Default images

Komesar NBA Dejvid Štern naglasio je da još uvek nije napravljen raspored, ali da je liga izuzetno zainteresovana da organizuje utakmicu sa značajem u O2 Areni u britanskoj prestonici. Pre dva dana duel u Londonu u okviru predsezone odigrali su Čikago Bulsi i Juta Džez.

Na pitanje da li NBA planira da organizuje evropsku NBA ligu pre Olimpijskih igara u Londonu, on je odgovorio:

„Blizu je realizacija takvog projekta, ali ne mogu da dam precizan datum. Očigledno je da smo razgovarali na tu temu. Verujem da će biti NBA divizija timova iz Evrope, ali kao što sam rekao još uvek ne mogu da dam precizan datum kada će se to dogoditi. Zabavno je spekulisati sa tim“, naglasio je Štern.

Dok NBA razmišlja o evropskoj diviziji, grupa nekadašnjih čelnika NBA klubova i američkih biznismena ima plan da uloži 25 miliona dolara u britansku košarkašku asocijaciju. Liga koja bi krenula u novembru naredne godine, a cilj je da se u njoj takmiče sekcije fudbalskih ekipa, članica Premijer lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: