Svet 0

23.05.2024.

17:22

Zaharova besna: "Berlin odbija da prizna zločine Trećeg rajha"

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da je Berlin odbio da prizna blokadu Lenjingrada od Trećeg Rajha kao čin genocida.

Izvor: Tanjug

Zaharova besna: "Berlin odbija da prizna zločine Trećeg rajha"
Profimedia

Podeli:

"Vlasti Savezne Republike Nemačke uporno odbijaju da zvanično priznaju zločine Trećeg rajha protiv čovečnosti kao akte genocida nad narodima Sovjetskog saveza, počinjene u periodu Velikog otadžbinskog rata. Pre svega, oni odbijaju da priznaju blokadu Lenjingrada kao takav zločin. To proizilazi iz nedavnog odgovora Ministarstva spoljnih poslova Nemačke na notu ambasade Rusije u Nemačkoj, sa odgovarajućim zahtevom ruske strane", rekla je ona.

U diplomatskoj noti ambasade Rusije u Berlinu, koja je dostupna RIA Novosti, navodi se da Moskva insistira na zvaničnom nemačkom priznavanju zločina Trećeg rajha kao čin genocida.

U dokumentu se primećuje "kontradiktorni pristup pitanju zvaničnog priznavanja zločina protiv čovečnosti kao činova genocida, počinjenih od Nemačke u prošlosti".

Na taj način, dodaje se, Berlin je priznao zločine genocida iz doba kolonijalizma, ali to još nije učinjeno u vezi sa delima protiv naroda Sovjetskog saveza u periodu Drugog svetskog rata.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: