Nova vest
Pojedinačni sportovi 0

23.5.2024.

17:35

Trijumf za pola točka, druga pobeda Merlijea na Điru

Tim Merlije, vozač ekipe Sudal Kvikstep, pobednik je 18. etape na trci Điro d'Italija.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Belgijanac je trijumfovao u etapi dugoj 178 kilometara od Fiere di Primiero do Padove.

Njemu je ovo druga etapna pobeda na čuvenoj trci, a trijumfovao je bukvalno za pola točka.

Velika grupa je na nekih 600 metara pre cilja krenula u sprint, tu se najbolje snašao Merlije, koji je imao pomoć drugova iz ekipe.

Uspeo je da se sa desne strane probije ispred i u izuzetno uzbudljivom finišu, pređe ciljnu liniju ispred specijalistu za sprint, Italijana Džonatana Milana iz Lidl Treka, koji je tako ostao na tri etapne pobede u ovoj trci.

Merlije je na cilj stigao u vremenu 3.45:44 sati.

Treće mesto pripalo je Kejdenu Grouvsu iz Aplecina, a četvrto Albertu Dainezeu.

"Pogledao sam gde je Milan, ja sam sprintovao na desnoj strani, on je išao iz sredine, uspeo sam za nijansu da budem brži. Dobar sprinter, ima dobar tim koji mu pomaže. Jako lepa pobeda za mene, drago mi je što se to desilo ovde", kaže pobednik Tim Merlije. 

Pobednik kaže da je trka bila veoma brza i uzbudljiva.

"Malo različita taktika u odnosu na ranije. Pre Đira su mi rekli da je važno da dođem i dobijam etape. Velika brzina, to mi je specijalnost. Alafilip mi je mnogo pomagao, rekli smo da ćemo se organizovati da radimo zajedno. Bilo je bitno da budem u dobroj poziciji, da imam završnu liniju za sprint. Poslednji kilometar se išlo jako brzo, na momente preko 60 kilometara na sat", zaključio je Merlije.

U generalnom poretku nema promena, vodi i dalje Tadej Pogačar, njegova prednost u odnosu na Danijela Martinesa je 7 minuta i 42 sekunde, treći je Gerent Tomas iz Ineosa koji zaostaje osam minuta i četiri sekunde. 

U petak se vozi 19. etapa od Morteljana do Sapade i duga je 157 kilometara. 

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

EURO 2024

Rumunski napadač ide u Tursku

Rumun Denis Draguš, strelac u ponedeljak u utakmici protiv Ukrajine na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, napušta Standard iz Liježa i prelazi u u turski Trabzonspor.

Beta

23:36

2 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu