Igor Rakočević za B92: "Titula u Evroligi pre svega"

Igor Rakočević, košarkaš Efes Pilsena, nedavno je postao tek osmi igrač u istoriji Evrolige koji je prešao prag od 2.000 postignutih poena.

Rakočević je za B92 izjavio kako mu individualna priznanja prijaju, ali da mu je glavni cilj osvajanje Evrolige.

Zadovoljan sam time iako mi to nije prioritet u nekom razmišljanju. Najveći cilj mi je da do kraja karijere osvojim Evroligu. Zadovoljan sam priznanjem, ali ono što mi je najbitnije je da dođem u situaciju da se borim za osvajanje titule u Evroligi“.

Izvor: Miloš Todoroviæ

Subota, 20.11.2010.

15:32

Default images

Efes Pilsen je prošle godine uložio dosta novca u izgradnju tima, ali se to nije vratilo rezultatima. Rakočević smatra da je ove sezone situacija drugačija.

Ove godine definitivno mnogo bolje, što se pokazuje našim igrama. Ako dobijemo sledeću utakmicu protiv Olimpije, igramo kod kuće, onda ćemo biti ubedljivo drugi na tabeli grupe Evrolige, što je dobar uspeh za sada. Već smo osvojili i Prezident kup u Turskoj, tako da je sezona za sada odlična, samo tako treba da nastavimo i ja sam optimista da će sledeća sezona biti mnogo bolja nego prošla“, smatra Rakočević.

Klub je ove sezone preuzeo Velimir Perasović i Rakočević smatra da je velika razlika u pristupu u odnosu na bivšeg trenera, Ergina Atamana.

Velika je razlika u profesionalnosti. Čovek je bio vrhunski košarkaš, igrao je u najboljim ekipama, osvajao je razne trofeje i zna tačno koji je put do pobede. Veliki je radnik i to je nešto što meni lično više odgovara nego neko laganije treniranje koje je bilo filozofija prethodnog trenera. „Legao“ mi je baš dobro za ovu sezonu i nadam se da ću nastaviti da igram dobro“, rekao je Rakočević.
Ove sezone turska liga je prestigla rusku ligu po količini novca koji se ulaže. Više klubova se znatno pojačalo, a u Bešitkaš je došao i legendarni Alan Ajverson. Rakočević smatra da će ovo biti jedna od najneizvesnijih sezona u istoriji turske lige.

Biće jako teško, istina, Turska je ove sezone mnogo jača košarkaški nego prošle godine. Čak su uspeli da dovedu i zvezdu kao što je Ajverson, iako on nije u svojim najboljim igrama, nije lako dovesti tako ime. Ne treba zaboraviti ni Galatasaraj koji ima sedam-osam vrhunskih igrača i ove godine će biti veoma neizvesno ko će osvojiti titulu u Turskoj“, rekao je Rakočević.

Rakočević smatra da su glavni favoriti za osvajanje Evrolige, timovi koji su uvek u samom vrhu – Barselona i Panatinaikos.

Olimpija igra odlično, imaju jako dobru publiku u Ljubljani. Iznenadiće popriličan broj protivnika u budućnosti. Generalno, mislim da postoji samo par ekipa koje trenutno mogu da se smatraju za favorite da osvoje Evroligu, a to su Barselona i Panatinaikos. Ostali su za korak ispod“, rekao je.

Rakočević je rekao da Efes Pilsen ima iste ambicije kao i on – osvajanje Evrolige.

Najveći izazov mi je da osvojim Evroligu, a ljudi iz Efesa su rekli, još pre nego što sam potpisao, da im je to velika želja i da rade na tome. Nadam se da ćemo doći do toga. Meni ugovor ističe ove godine, videćemo. Najbitnije je da se fizički dobro osećam i da mogu da igram košarku u vrhunskom i teškom ritmu, sigurno još narednih par godina. Ne brinem se, samo se nadam da ću doći u situaciju da se borim za osvajanje Evrolige. To je jedino što mi nedostaje u karijeri i to mi je velika želja“, zaključio je Rakočević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: