Kultura

Sreda, 09.06.2010.

12:39

,,Vreme brutalnih dobronamernika”

Objavljena je CD kompilacija pesama Milana B. Popovića ,,Vreme brutalnih dobronamernika”, na kojoj učestvuju brojni srpski rock i metal bendovi.

Izvor: B92

Default images

Pisac tekstova pesama na ovom kompilacijskom albumu je beogradski pesnik Milan B. Popović. Na projektu je učestvovalo 70 muzičara i kompozitora okupljenih oko ideje spajanja popularne muzike i savremene poezije u jednu neraskidivu celinu.

Na albumu se nalazi se 18 grupa i izvođača: legendarna umetnica Aleksandra Slađana Milošević, Alogia, Instant karma, Abonos, Art diler, Backbone, Tales of dark, Broken strings, Atlantida, Disparador, Amaranth, A. R. Club, Heaven rain, Iskaz, Darkshines, Asphalt Chant, Seraphim i Demether.

Pri odabiru sastava, kako se navodi, vodilo se računa o kvalitetu, aktuelnosti, ali i o teritorijalnoj zastupljenosti muzičara-učesnika, tako da se na CD kompilaciji, pored nekoliko sastava iz Beograda, nalaze i umetnici iz Kragujevca, Novog Sada, Smedereva, Zrenjanina, Pančeva, Petrovca na Mlavi, Banja Luke i drugih gradova.

Likovna oprema i dizajn omota rad je akademskog slikara-grafičara, Jakše Vlahovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: