Kultura

Nedelja, 25.12.2016.

16:26

Umro gitarista benda Status Quo Rik Parfit

Gitarista grupe Status Quo Rik Parfit umro je danas u jednoj španskoj bolnici u 69. godini života.

Izvor: Daily Mail

Umro gitarista benda Status Quo Rik Parfit
Frensis Rosi i Rik Parfit (Foto: Tanjug / AP Photo/Matt Dunham)

Slavni gitarista preživeo je srčani udar u junu i uspešno se oporavljao, ali je na posletku umro od jake infekcije koja je nastala kao komplikacija povrede ramena.

Nezdrav način života i odavanje porocima izazvali su kod Parfita prvi srčani udar 1997. posle kog mu je ugrađen četvorostruki bajpas.

Treći infarkt koji ga je doveo u stanje kliničke smrti, uticao je i na njegovu psihu. Otkazao je sve nastupe ove godine, dok su njegove kolege iz Status Quo i dalje na turneji “Last Night of the Electrics” na kojoj umesto Parfita nastupa Riči Malone.

Bend se originalno zvao The Scorpions, a osnovali su ga, tada školarci, Frensis Rosi i Alan Lankaster 1962. Parfit im se pridružio 1965. Karijeru je započeo kao gitarista i pevač u jednom londonskom pabu kada ga je zapazio jedan agent.

Status Quo je prošle godine oborio lični rekord, kakvim može da se pohvali svega šačica muzičara – albumi benda proveli su ukupno 500 nedelja na vrhu britanskih lista

Parfita je odlikovala britanska kraljica zajedno sa njegovim kolegom Frensisom Rosijem 2010.

Za sobom je ostavio suprugu Lindzi (56) i dvoje dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: