50 godina Džejmsa Bonda (FOTO)

Smokinzi, bikini i vodka martini su među stotinama stvari predstavljenih u Barbikan centru u Londonu na izložbi koja obeležava 50 godina od prelaska Džejmsa Bonda na veliko platno.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE IZLOŽBE O DŽEJMSU BONDU

Izvor: B92

Četvrtak, 05.07.2012.

18:16

Default images

Više od 400 detalja iz Bondovih filmova mogu se videti na izložbi koja slavi evoluciju u stilu najvećeg britanskog špijuna.

Od crnog sakoa koji je nosio Šon Koneri u filmu "Dr. No" do haljine prekrivene kristalima koja će biti prikazani u predstojećem, dvadeset trećem nastavku koji očekujemo na jesen - "Skyfall".

Izložba je putovanje kroz glamurozni svet Džejmsa Bonda od 1962. godine do danas.

Posetioce dočekuje model Šona Konerija u prirodnoj velični, kako se odmara na braniku Aston Martina DB5, koji se pojavljuje u filmu iz 1964. "Goldfinger".

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE IZLOŽBE O DŽEJMSU BONDU
Šon Koneri u prirodnoj velièini naslonjen na Aston Martin
"Videćete isečke iz filmova koji se smatraju legendardnim momentima u filmovima o Džejmsu Bondu. Od `Dr. No` pa sve do `Zrna utehe`" objašnjava kustos izložbe Bronvin Kosgrejv.

Beli Bikini iz "Dr. No" zbog koga je Ursula Anders stekla slavu izložen je pored narandžastog dvodelnog kupaćeg koji je nosila Hale Beri četrdeset godina kasnije.

Celu priču zaokružuje odlazak u Martini Bar i naručivanje jednog od Bondovih omiljenih koktela - mućkanog a ne mešanog.

Posle dva meseca, izložba o Bondu kreće na trogodišnju turneju po svetu, počev od Toronta krajem 2012. godine.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE IZLOŽBE O DŽEJMSU BONDU

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: