Četvrtak, 08.10.2015.

17:11

Lalić: Okrenimo se Zapadu, ne krnjem Balkanu

Nemački pristup za srpsko-albansko pitanje, nametanje i insistiranje na brzom rešenju problema ne vodi u dobrom pravcu, smatra urednik Nedeljnika Veljko Lalić.

Izvor: B92

Default images
Foto: B92

"Iz godine u godinu se pokazuje da takav pristup, ti novi termini za Jugoslaviju ne vode nigde", rekao je Lalić u Kažiprstu.

Kako je istakao, Srbija bi trebalo da se što pre uhvati za Hrvatsku i Zapad, a ne da bude okrenuta ka nametnutim pričama na "krnjem Balkanu" sa Albanijom, Crnom Gorom i Makedonijom.

"Postavlja se pitanje da li je bilo bolje kada nismo imali nikakve odnose tolike godine, ili je bolje sada uz sve te zapaljive Ramine izjave", rekao je Lalić.

Kako je naveo, retorika oba premijera u slučaju utakmice reprezentacija Albanije i Srbije je korektna, ali on ne misli da je došlo vreme za insistiranje na tom pitanju.

Lalić je govoreći o "aferi prisluškivanje" rekao da sve liči na uvođenje zemlje u predizbornu dinamiku.

"Vlast ne žuri da skloni aferu, već se ona nastavlja. Sve sam ubeđeniji, i po informacijama koje stižu, da se ide ka izborima, a o tome će odlučiti jedan čovek, što samo povećava apsurdnost situacije", rekao je Lalić.

Lalićev "Nedeljnik" je proslavio treći rođendan i predstavio srpsko izdanje "Njujork tajmsa", koje će izlaziti jednom mesečno. Biće to izbor najboljih tekstova čuvenog američkog lista iz prethodnih mesec dana, a srpski "Njujork tajms" će se dobijati besplatno uz "Nedeljnik".

"Profesori FPN su rekli da je u pitanju istorijski dan za srpsko novinarstvo. U pitanju je najveće ime svetske štampe i prvi mesečnik Njujork tajmsa. U sklopu toga sam pričao da se uhvatimo Zapada, da se ne vraćamo tamo gde nismo bili ni za vreme komunizma", rekao je Lalić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

23 h

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: