Sreda, 26.08.2015.

10:11

Mađarska bi da šalje vojsku na granicu sa Srbijom

Mađarska vlada razmatra mogućnost kako bi vojska mogla da bude angažovana i pomogne da se obezbedi južna granica, gde veliki talas izbeglica ulazi u EU.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Beta/AP

"Mađarska vlada i kabinet za nacionalnu bezbednost razmotrili su pitanje kako vojska može biti angažovana da pomogne u zaštiti mađarske granice i granice EU", rekao je portparol vlade Zoltan Kovač, prenela je agencija Rojters.

Kovač je rekao da svaka odluka o angažovanju vojske mora biti zasnovana na odluci parlamenta koji će razmatrati to pitanje sledeće nedelje.

Talas migranata, mnogi od njih izbeglice iz Sirije, prešlo je juče mađarsku južnu granicu, prolazeći kroz praznine u nedovršenoj ogradi i hrleći ka Evropi u najgoroj izbegličkoj krizi od Drugog svetskog rata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: