Subota, 18.10.2014.

14:05

Ubistvo nije nacionalno motivisano

Direktor policije Milorad Veljović izjavio da je u pekari u Begeču nađeno telo Slobodana Stojanovskog (1952), ali da to krivično delo nije na nacionalnoj osnovi

Izvor: Tanjug

Default images

On je dodao da je do sada privedeno više lica koja se mogu dovesti u vezu sa tim ubistvom.

"Posle izvršene obdukcije tačno će se utvrditi šta je uzrok smrti. Policija je odmah preduzela operativne mere na rasvetljavanju ovog dogadjaja i tom prilikom je do sada privedeno više lica koja se mogu dovesti u vezu sa ubistvom Stojanovskog", rekao je Veljović i dodao da je telo nadjeno u sklopu porodične kuće sa povredama nanetim oštrim predmetom.

On je u saopštenju za javnost objasnio da je reč o licima koja su sklona konzumiranju alkohola, a koja su bila u čestom, gotovo svakodnevnom kontaktu sa pokojnim Stojanovskim.

"Ono što želim ovom prilikom da kažem to je činjenica da ovo krivično delo nije izvršeno po bilo kojoj nacionalnoj osnovi niti je motivisano dogadjajima na utakmici Srbije i Albanije niti se može dovesti u bilo kakvu vezu sa zadnjim dogadjajima kada su razbijani objekti ili izlozi lica, odnosno objekti koji su u vlasništvu lica druge nacionalnosti", rekao je Veljović.

On je naveo da policija intenzivno radi na otkrivanju počinilaca napada na pekare čiji su vlasnici Albanci i već danas u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i u Vršcu privodi više lica na poligrafsko testiranje koja se mogu dovestu u vezi sa tim dogadjajima.

"Jednostavno, želim da kažem da gradjani Srbije moraju verovati u policiju i da policija mora pružiti bezbednost svakom gradjaninu bez obzira na nacionalnu i bilo kakavu drugu pripadnost", rekao je Veljović.

Prema njegovim rečima, policija je izuzetno angažovana na rasvetljavanju ne samo ovih dogadjaja nego i na obezbedjenju i raznih sportskih manifestacija i drugih dogadjaja.

"Već danas u Srbiji je angažovano više od 5.000 policijskih službenika na obezbedjenju fudbalskih utakmica od, samog derbija - fudbalske utakmice Patizana i Zvezde do onih nižerazrednih. Tako da želim da kažem da javnost mora da shvati ulogu policije i da policija mora biti ta koja mora garatovanti bezbednost i sigurnost svakog gradjanina ove države", poručio je Veljović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: