Utorak, 05.08.2014.

17:28

Splavovi poštuju propisan nivo buke

Sekretarijat za inspekcijske poslove saopštio je da je kontrolisao nivo buke na beogradskim splavovima, a provereni objekti su poštovali ograničenje nivoa buke.

Izvor: Tanjug

Default images

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, sedam inspektora za zaštitu životne sredine prve večeri vikenda obavilo je pregled sedam ugostiteljskih objekata, a utvrdili su da su svi splavovi poštovali ograničenje nivoa buke.

Splav "Sindikat" nije imao izveštaj ovlašćene stručne organizacije o merenju nivoa buke žive muzike, zbog cega ce protiv njega biti podnet zahtev Prekršajnom sudu.

Drugog dana vikenda, inspektori su takođe obavili inspekcijski pregled i ustanovili da je poštovano ograničenje nivoa buke.

Ugostiteljski objekti na vodi koju su u postupku pribavljanja izveštaja o merenju nivoa buke ovlašćene stručne organizacije, opominjani su u toku večeri da smanje nivo buke muzičkih uređaja.

Organizovan inspekcijski pregled obavljen je na ugostiteljskim objektima na vodi i to na potezu od mosta Gazela do ušća Save u Dunav, sa novobeogradske strane, a cilj akcije je kontrola maksimalno dozvoljenog nivoa buke koju stvaraju muzički uređaji.

Kako se dodaje u saopštenju, ovlašćena lica ugostiteljskih objekata sarađivala su sa inspektorima i uvažavala njihove primedbe.

Komunalna policija je podržala akciju, tako da je obišla splavove i upozorila odgovorna lica da su u obavezi da inspektorima za zaštitu životne sredine omoguće nesmetanu inspekcijsku kontrolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: