Aktuelno 0

27.05.2024.

15:27

Drama još traje: Diskvalifikovani sa Evrovizije sada traži jednu stvar

Nastavlja se drama oko holandskog muzičara Justa Klajna, koji je ove godine diskvalifikovan sa takmičenja za Pesmu Evrovizije samo nekoliko sati pre samog finala.

Izvor: 24sata.hr/b92

Drama još traje: Diskvalifikovani sa Evrovizije sada traži jednu stvar
EPA-EFE/Fredrik Sandberg/TT

Podeli:

Muzičar sada traži nove korake u istrazi protiv njega. Tužilac u Malmeu Fredrik Jonson rekao je za švedski Ekpressen da "Just i njegov advokat traže da se još nekoliko ljudi ispita u Holandiji". Međutim, navodi i da bi ovaj proces mogao da potraje, ako on na to pristane. 

Just je prijavljen policiji zbog pretnje fotografkinji. Advokat Jan-Ake Felt rekao je ranije švedskim medijima da postoji dogovor između muzičara i uprave. 

"Bila je osetljiva situacija, nije želeo da se fotografiše po izlasku sa bine. Dočekao ga je njegov tim, ali je tu bio i fotograf kome je rekao da prestane da snima. Nakon toga je odgurnuo kameru. On poriče da je bilo kome preti", rekao je Felt. 

Uoči finala Pesme Evrovizije, holandska nacionalna televizija AVROTROS saopštila je da je kazna prestroga za ono što se dogodilo. 

Just je pre nedelju dana imao prvi koncert posle skandala na Pesmi Evrovizije. Nastupao je u holandskom gradu Enšedeu, u okviru festivala Freshtival Weekend. Koncert je počeo ubrzanom verzijom pesme "Europapa", sa kojom se takmičio i na Evrosongu, a publika je gromoglasno pevala uz njega. Međutim, nije izveo celu pesmu.

Tokom nastupa, Just nije govorio o svojoj diskvalifikaciji, već je nekoliko puta ponovio da "ljubav uvek sve pobeđuje". Isto je napisao i na svom Instagram profilu tokom koncerta.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: