Svet 3

27.05.2024.

15:31

Iz Kremlja poručuju: NATO je već u ratu

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da je NATO već u direktnom sukobu sa Rusijom i da svojom vojnom retorikom Alijansa povećava eskalaciju sukoba u Ukrajini.

Izvor: Tanjug

Iz Kremlja poručuju: NATO je već u ratu
Shutterstock/Eugene_Photo

Podeli:

On je u intervjuu za list Izvestija nazvao kontradiktornim pozive generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga da se ukrajinskim Oružanim snagama dozvoli napad na rusku teritoriju zapadnim oružjem i da se spreči učešće NATO-a u sukobu.

Na pitanje da li se zahvaljujući takvoj retorici NATO približava direktnoj konfrontaciji sa Moskvom, Peskov je odgovorio da se "NATO ne približava, nego da je već u tome".

"NATO je uvučen u taj sukob, direktno je uvučen. Ali, naša vojska takođe zna šta da radi, nastavlja specijalnu vojnu operaciju kako bi eliminisala sve pretnje", rekao je Peskov.

Stoltenberg se, kako je dodao, igra vojnom retorikom, prenosi Sputnjik.

"NATO time povećava stepen eskalacije, igra se vojnom retorikom i upada u vojnu ekstazu. Ovo je realnost kojom treba da nastavimo da se bavimo", ocenio je on.

Istovremeno, portparol ruskog predsednika je istakao da Stoltenbergove reči ne mogu biti odraz njegovog ličnog stava, pošto je on generalni sekretar NATO-a.

Prethodno je Stoltenberg rekao da Kijevu treba dozvoliti da izvodi napade na rusku teritoriju zapadnim oružjem, jer je, po njegovom mišljenju, "to samoodbrana, što je posebno važno u kontekstu ofanzive ruske vojske kod Harkova".

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

18 h

Svet

Putine, ponižen si

Tri ruska sistema zemlja-vazduh koja je trebalo da štite Krim uništena su za svega nekoliko minuta u baražu projektila američke proizvodnje.

7:52

17.6.2024.

23 h

Podeli: