Ponedeljak, 04.08.2014.

09:21

Preminula prijateljica Srba u Beču

Savez Srba u Austriji uputio izraze saučešće porodici i Republici Austriji povodom smrti predsednice parlamenta Barbare Pramer.

Izvor: Tanjug

Default images

"U septembru prošle godine, kada je iznela sve detalje o teškom zdravstvenom stanju, mnogi su očekivali da predsednica saveznog parlamenta Austrije Barbara Pramer znatno smanji svoje aktivnosti ili se čak i povuče", podsećaju u saopštenju.

Kako je navedeno, u skladu sa ubedjenjima koja su je tokom bogate karijere vodila, ona nije odustala i jedinstvenom harizmom, još više uticala na zajednički jezik i kompromis parlamentarnih partija pri donošenju bitnih odluka za budućnost gradjana.

Itekako su poznate njene zasluge u borbi za jednakost polova, ali i jačanje prava glasa manjina u parlamentu kojim je uspešno predsedavala još od 2006.", ističe se u saopštenju krovne organizacije Srba u Austriji.

"U skladu sa tim, njena naklonost srpskoj zajednici u Austriji bila je otvorena i u više navrata konkretno potvrdjena. Austrija je izgubila jednog velikog demokratu i uticajnu ličnost koja je autoritetom tokom čitave karijere pa sve do prerane smrti, ulivala nadu svim ljudima da se vredi boriti za nastavak dijaloga i razumevanje", navedeno je u saopštenju.

Predsednica austrijskog parlamenta preminula je u subotu kasno posle podne, posle teške bolesti.

Zvaničan Beč je odlučio da se od dugogodišnje predsednice parlamenta oprosti uz državne počasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: