Sreda, 25.06.2014.

14:56

Postepena normalizacija u Obrenovcu

U Obrenovcu su i danas posledice poplava svuda vidljive - vrši se dezinfekcija, građani čiste lokale i stanove, ali situacija se postepeno normalizuje.

Izvor: Tanjug

Default images

Najavljeno je i da će prva sednica lokalnog parlamenta posle poplava, biti održana u subotu, 28. juna.

Na lokalnoj pijaci, koja je nedavno počela da radi samo je desetak trezgi puno i to pretežno s voćem i povrćem, radi nekoliko prodavnica, pekara i trafika, kao i sve veći broj ugostiteljskih objekata.

Kanalizacioni sistem je u funkciji od sredine prošle sedmice, struje ima, ali i ne vode za piće što predstavlja veliki problem jer građani dobijaju samo tehničku vodu.

Na obrenovačku pijacu danas je prvi put došla i Bisera Jovančić iz Dositejeve ulice u Zabrežju koja, kako kaže još uvek čisti i sređuju kuću od posledica poplavnog talasa.

"Izbacila sam sve stvari, sama popravljam što mogu, zovem majstore, sin mi pomaže, snaja ne može, trudna je...došla sam prvi put na pijacu u Obrenovac", kaže ona.

"Izuzetno volim ovaj grad i mnogo mi je teško što nam se to desilo... Nema mnogo pomoći sa strane, pošalju nam malo vode, a dobijali smo konzerve koje više stvarno ne možemo da jedemo... Bilo je i druge pomoći, ali mi u Zabrežju i tom delu nismo dobili", priča Jovančić.

Uz napomenu da u narednih deset godina sigurno neće da jede paštete i mesne nareske ona je navela i da se u pojedinim delovima opštine još uvek oseća neprijatan miris.

"Još se oseća smrad... Mi koji volimo Obrenovac gutamao i taj smrad... Valjda ćemo sve nekako popraviti", kaže Jovančić.

Na pijaci, ispred obnovljene prodavnice zdrave hrane je Milka Ivošević, iz Šljivica, koja čeka da joj stigne roba kako bi ponovo počela da radi.

"Držim radnju na pijaci... Druga je potopljena, živim u Šljivicama i ostala sam bez kuće, bez dva lokala, automobila... Dobavljači su mi izašli u susret i napuniće mi radnju", kaže Ivoševićeva.

"Inače, vidite i sami jad i beda, tuga... U Šjlivicama kamare i kamare smeća je ostalo, a Romi i dalje ne dolaze niti su očistili svoje kuće tako da je ostalo sve onako kako je poplavljeno", kaže ona.

Ivoševićeva je navela i da se danas, s porodicom vratila u Šljivice gde je struja stigla posle mesec i po dana.

"Živimo u jednoj prostoriji... U Crveni krst ne idem jer se u redu čeka od šest do osam sati... Kupujemo vodu i hranu, a snabdevamo se u Bariču, na Umki, u Beogradu, odnosno kako stignemo, a i ovde po Obrenovcu je malo nešto počelo da radi", priča Ivošević.

Ispred zgrade opštine i danas, 41 dan od poplavnog talasa je veliki broj građana koji su došli kako bi rešile neke od svojih mnogobrojnih problema i zatražili pomoć.

Zasedalo je i opštinsko veće koje je razmatralo dnevni red sednice lokalnog parlamenta, prve posle poplavnog talas, zakazane za subotu, 28. juni.

Na dnevnom redu te senice trebalo bi da bude predlog odluke o budžetu, programi poslovanja javnih preduzeća, preliminarni izveštaj komisije za evidentrianje šteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: