Utorak, 24.06.2014.

23:34

Pobedili rak, pobednici i u Moskvi

I ove godine je Sportski centar CSKA u Moskvi bio mesto okupljanja najvećih svetskih pobednika – dece i mladih koji su pobedili rak. Naš tim osvojio 12 medalja.

Izvor: B92, Nurdor

Default images

Svetske dečje pobedničke igre, najveći sportski događaj za decu koja su pobedila rak, održane su u Moskvi, od 20. do 22. juna.

U organizaciji ruskog neprofitnog udruženja “Dar života“ (Gift of life), ovaj veliki događaj, koji slavi život i atletizam, okupio je 450 mladih iz 14 zemalja koji su se takmičili u trčanju, plivanju, streljaštvu, fudbalu, stonom tenisu i šahu. Zahvaljujući posebnom angažovanju Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) i prijateljima, na Igrama je boje Srbije, sa sjanim uspehom u svim disciplinama, branio i osmočlani Srbija - NURDOR tim.

Da smo, ipak, fudbalska nacija potvrdili su nam ove godine čudesne devojke Marija Cvijanović (11) i Danijela Stojanović (13) ali i super-momci, Aleksandar Barać (16), Ivan Bukorović (12), Mihajlo Makijev (13) osvojivši zlato u fudbalu. Danijela nas je obradovala i bronzom u stonom tenisu, a Nevena Stanić (15) je osvojila, čak, tri medalje – zlato u atletici, bronzu u plivanju i, zajedno sa Aleksandrom Ljajić (15), srebro u fudbalu. Naš šahovski velemajstor Živojin Perović (15), odbranio je prošlogodišnje osvojeno zlato u šahu, a okitio se i srebrnom medaljom u stonom tenisu.

''Ovo je za sve nas bilo neverovatno iskustvo! Naše devojke i momci samo su potvrdili ono što mi već odavno znamo – pobednici ostaju pobednici! Međutim, mnogo važnije od svake medalje su dragocene uspomene na nova prijateljstva među vršnjacima, samopouzdanje koje su stekli i posvećenost sportu i zdravom načinu života”, utisci su Ljubiše Stanića, tate, sportskog radnika i dugogodišnjeg člana NURDOR-a koji je bio vođa i selektor našeg tima.

Put u Moskvu NURDOR timu omogućili su prijatelji iz fondacije Ecomer, putno osiguranje za sve učenike obezbedila je kompanija Wiener Städtische, a sportsku opremu kompanija FUSH.

Naši mladi pobednici stigli su u Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: