Petak, 16.05.2014.

20:27

Jagodina ukinula vanredno stanje

Štab za vanredne situacije grada Jagodine, večeras je na predlog predsednik Skupštine grada Dragana Markovića -Palme, ukinuo vanrednu stanje.

Izvor: Tanjug

Default images

Reke Belica i Lugomir više ne prete, voda se povukla iz mnogih domova, a struju je dobilo više od 95 odsto stanovništva, snabdevanje ugroženih građana hranom, vodom i lekovima je redovno, objasnio je Marković.

Ekipe Vodoprivrede večeras su zatvorile branu koju je reka Lugomir probila pre dva dana i poplavila sela Končarevo i Rakitovo i vratile reku u korito, istakao je Marković.

Problem je u Starom Laništu, gde je Belica ugrozila oko 20 domaćinstava i tamo je odvezeneo nekoliko kubika peska, međutim seljaci traže da se probije brana i ispusti voda.

Ukoliko bi se probila brana, bojim se da bi imali veći problem, istako je Marković.

Marković je rekao da zabrinjava rast Velike Morave, koja se već izlila u Ćupriji u park, a to je pokazatelj ozbiljne pretnje Jagodini.

Ostaje nam da pratimo rast Velike Morave, dodao je on.

Struja stigla u sva domaćinstva

Direktor Elektrodistribucije Jagodine Vlado Čubrilo izjavio je večeras da su sva naselja Jagodine dobila struju.

"Struju nemaju samo neke kuće u selu Končarevu i Rakitovu a svi drugi imaju", rekao je Čubrilo, na sednici Štaba za vanredne situacije.

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma, izjavio je Tanjugu, da je reč o kućama u kojima je prosečno još oko metar vode i iz tehničkih razloga se ne mogu priključciti.

Što se tiče sela uz Lugomir na pravcu Jagodina - Rekovac, sva su dobila struju, dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

10 h

Podeli: