Četvrtak, 05.09.2013.

10:41

"Hrvatska je majka svih građana"

Hrvatski premijer Zoran Milanović, na sednici Vlade, poručio protivnicima postavljanja ćirilice u Vukovaru da je Hrvatska majka svih građana te zemlje.

Izvor: T-Portal

Default images

On je pozvao sve one koji su u Vukovaru "u velikoj meri preemotivno povređeni" da shvate da je Hrvatska jedinstvena država i da kao takva mora da funkcioniše, prenosi T-portal.

"Hrvatska je pravna država i ovo možemo shvatiti kao zadnji čin reintegracije Vukovara. To je Hrvatska i tamo se poštuju hrvatski zakoni. Onaj ko ne voli Hrvatsku i ko se nije pomirio da je u Hrvatskoj, verujem da mu je noćna mora kada vidi natpis 'Republika Hrvatska' na ćirilici", kazao je Milanović na sednici Vlade.

On je takođe istakao da se jaka Hrvatska ogleda i u poštovanju jakih standarda. "Hrvatska je tu u jačem položaju, ne u dominantnom, ali to ima prednosti, odgovornosti i težinu. Plemstvo obvezuje – tako glasi poslovica, i mi se želimo ponašati po višim standardima", poručio je hrvatski premijer.

Milanović kaže da se postavljanje dvojezičnih ploča obavlja voljom Vlade, odnosno da u tome nema pritiska neke strane sile ili spoljnog faktora. "Hrvatska je majka, ne gospodarica, svih svojih građana, kojim god pismom pisali i koje god nacije bili", zaključio je Milanović.

Za to vreme, u Vukovaru je nastavljen, treći dan, protest protiv postavljanja dvojezičnih tabli u tom gradu. Opširnije o tome u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: