Nova vest
Fudbal 1

18.5.2024.

12:56

Klop: Naravno da ću ići na finale, nemam šta drugo da radim

Finale Lige šampiona za ovu sezonu će igrati ekipe Borusije Dortmund i Real Madrida.

Srđan Novaković
Profimedia

Upravo je to bila jedna od tema konferencije za medije Jirgena Klopa, pred kojim je utakmica gde će poslednji put sedeti na klupi ekipe Liverpula.

"Dobio sam poziv za finale Lige šampiona. Rekli su da ne veruju da ću doći, ali naravno da ću doći. To je finale Lige šampiona, a ja zapravo i neću imati šta drugo da radim“, rekao je Klop.

"Ali, trebaće mi još ulaznica. Ovo je prvi put u životu da ja nekoga pitam za karte. Do sada su uvek mene pitali. I zapravo je to veoma čudan osećaj. Nikad u životu nisam pitao nekoga da mi da karte. I sad mi je čudno što sam pitao“.

Posle teme o finalu Lige šampiona, Klop je još jednom govorio o svojoj odluci da napusti ekipu Liverpula.

"Bila je to velika stvar kada sam rekao da odlazim. Znam koliko sve ovo znači velikom broju ljudi, znam šta misle i koliko su se navikli da sam ovde. Imamo zaista sjajnu vezu, sjajne emocije. Loši ili dobri dani, ovde je osećaj uvek dobar. Dopadamo se jedni drugima. Razlog je, ako se ne osećam baš najbolje kada uđem ovde, ne dopuštam da to osete. Ne napdam druge jer sam loše volje. Mi zapravo volimo da radimo jedni sa drugima“.

"Znam da će sledeći menadžer biti dobar momak i da će sve biti u redu, ali biće promena. Ljudi osećaju nesigurnost, a nisam želeo da bude tako. Ali, znam i da sam odlučio da odem za godinu, dve ili pet, da bi opet sve bilo isto. To ne može da bude razlog da se ne donese odluka. Ali, pomirio sam se sa time. Morao sam da mislim o sebi što se i ne događa baš često jer sam brinuo o svemu. A to znači – dođeš, kažeš meni i sve je u redu, ja ću se pobrinuti za sve. Imali smo skoro devet godina zajedno. Treba da cenimo to vreme i tako to sada svi vidimo iako je u prvom momentu bilo zaista teško“.

Nemački stručnjak otkriva da nema nikakav plan za budućnost.

"Drugo je da nemamo nikave planove kada napustim Liverpul. Na Evropskom prvenstvu ću gledati mečeve, imam karte za neke utakmice. Biću u Nemačkoj duži period, družiću se sa prijateljima. Ništa spektakularno. Biće lagano, bez planiranja predsezone. To definitivno neću raditi. Neću biti uključen u bilo kakve priče o transferima, a to će biti baš velika promena. Zaista se radujem svemu tome“.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu