Subota, 26.01.2013.

19:09

Đukanović: Zukorlić izmišlja

Đukanovićev kabinet demantovao navode muftije Zukorlića da je crnogorski premijer, pre referenduma, potpisao sporazum o Sandžaku kao prekograničnoj regiji.

Izvor: Tanjug

Default images

Iz Đukanovićevog kabineta je saopšteno da sandžački muftija Muamer Zukorlić priča neistine i izmišljotine.

Zukorlić je, u emisiji "Živa istina" na TV "Atlas", kazao da zvanična Podgorica nije ispunila ni slovo iz ugovora koji su potpisali Đukanović i predsednik Bošnjačke stranke Rafet Husović.

"Ako vam kažem da je taj sporazum potpisan van Crne Gore to znači da sporazum ima međunarodni status", kazao je Zukorlić.

Đukanovićev kabinet, međutim, negira postojanje takvog ugovora, i ističe da priče o tome, kao i kvaklifikacije o ulozi i položaju bošnjačkog naroda u Crnoj Gori, predstavljaju neistine i izmišljotine.

"Predsednik Đukanović nikada i ni s kim nije razgovarao kao o teritoriji, već isključivo o položaju Bošnjaka i drugih manjinskih naroda u Crnoj Gori, respektujuću pre svega njihov doprinos modernom razvoju Crne Gore i crnogorskog društva kao građanskog i multietničkog", navodi se u saopštenju.

Đukanović nikada, kako se ističe, ništa tajno nije potpisivao ni u Crnoj Gori ni izvan nje.

"Zukorlićeva tvrdnja o razbijanju bošnjačkog nacionalnog korpusa u Crnoj Gori, time što je omogućeno da se na popisu stanovništva građani nacionalno izjasne kao Bošnjaci ili Muslimani, gubi svaki smisao ako se ima u vidu da je u tom slučaju primenjeno demokratsko načelo o slobodnom nacionalnom opređeljenju građana - što su rezultati popisa neosporno potvrdili", navodi se u saopštenju iz kabineta crnogorskog premijera.

O navedenim stavovima, kako se dodaje, "veoma ubedljivo govori i participacija Bošnjačke stranke, nacionalne stranke bošnjačkog naroda, o najvišim strukturama vlasti u Crnoj Gori i njenom partnerstvu u izgrađivanju multikonfesionalne i multikulturalne građanske države Crne Gore".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: