Nedelja, 17.04.2011.

14:39

Koštunica: Razmotriti izbore

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica pozvao je vlast u Srbiji ra razmotri zahteve za raspisivanje izbora.

Izvor: Beta

Default images

On je vlasti da bez ostrašćenosti još jednom "ozbiljno razmotre" zahtev opozicije za raspisivanje vanrednih izbora.

Koštunica je rekao da su "izbori unutrašnja stvar Srbije i da je nepotrebno sakrivati se iza EU".

"Nepotrebno je i veoma štetno da se vlast zaklanja iza EU i da izbore vezuje za dobijanje statusa kandidata, jer su izbori unutrašnja stvar Srbije i izbori treba da posluže da dobijemo odgovornu vladu koja će izvući zemlju iz teške krize", rekao je Koštunica agenciji Beta.

On je rekao da su izbori u demokratskim državama pravno sredstvo za rešavanje krize i da je u Srbiji došlo vreme za raspisivanje vanrednih parlametarnih izbora, jer se zemlja nalazi u dubokoj političkoj i ekonomskoj krizi.

"Vlast treba da prekine sa olakim kvalifikacijama i omalovažavanjem štrajka glađu u koji je stupio predsednik SNS-a Tomislav Nikolić. Veliki broj građana zahteva izbore i zato je neophodno da se vlast ozbiljno i odgovorno odnosi prema svojim građanima", ocenio je Koštunica.

Prema njegovoj oceni, sadašnja vlast u Srbiji pravila je brojne ustupke stranim centrima moći i trebalo bi da razmisli i da izađe u susret svom narodu koji u značajnom broju zahteva izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: