Region 1

21.05.2024.

14:15

Prodaje se jedini hotel na ovom ostrvu u Hrvatskoj

Hotelska grupacija ALH (Adriatic Luxury Hotels -Jadranski luksuzni hoteli) objavila je prodaju hotela Odiseja, jedinog hotela na ostrvu Mljetu,

Izvor: Index

Prodaje se jedini hotel na ovom ostrvu u Hrvatskoj
Shutterstock/novak.elcic

Podeli:

Za kupovinu zainteresirani investitori pisma namere mogu da pošalju do 18. juna konsultantskoj kući Colliers Hrvatska, doznaje se iz Colliersa, a prenosi Indeks.

Colliers Hrvatska je posrednik u tom procesu prodaje, pri čemu ne iznosi cenu koja se traži za hotel Odisej niti druge detalje ponude, ali napominje da bi, s obzirom na prirodu i lepote ostrva Mljeta bilo poželjno buduće repozicioniranje hotela ka višoj kategoriji i određenoj ekskluzivnosti ponude, tipa boutique hotela ili slično.

"Jedinstvena nekretnina u prekrasnom okruženju nacionalnog parka"

U pozivu investitorima navodi se da je ALH grupacija s luksuznim portfeljom hotela i vila u Dubrovniku, dok se za hotel Odisej ističe da je "jedinstvena nekretnina smeštena u prekrasnom prirodnom okruženju hrvatskog nacionalnog parka na ostrvu Mljetu."

Spominje se i njegova dobra povezanost s Dubrovnikom i aerodromom te da to, kao i pozicija Hrvatske, njenog turizma i rezultati, tu priliku za kupovinu čini "vrlo atraktivnom za ulagače koji traže ulaganja u prekrasna hrvatska obalna područja."

Dodati su i podaci da je Hrvatska najbolje odredište u svetu za nautički charter, da ju je u 2023. ukupno posjetilo 19,5 miliona turista, koji su ostvarili 92 miliona noćenja, te da je deo EU, Šengena, WTO-a, NATO i Evrozone.

Za hotel Odisej pišu da je izgrađen 1978. i danas je kategorizovan s tri zvezdice. Obnavljan je 1996. i 2004, a danas na ukupnoj površini od više od 8.700 metara kvadratnih uz ostalo ima 155 soba, dva luksuzna apartmana, prostore za opuštanje, restoran, bar, dečji bazen i plažu, wellness centar i teretanu.

"Uprkos izazovima, hotel je pokazao stabilan rast u broju noćenja i stopi popunjenosti, postepeno se vraćajući na nivoe pre 2019, što ga čini privlačnom investicionom prilikom u cvatućem turističkom sektoru Hrvatske", navodi se u pozivu investitorima.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: