Svet 1

21.05.2024.

13:44

Mađarska jasna: Propala vam strategija

Situacija je pokazala da ukrajinski sukob ne može biti rešen na bojnom polju, strategija koju su Evropa i SAD pripremile u vezi sa konfliktom je potpuno propala, izjavio je mađarski ministar za spoljnoekonomske veze Peter Sijarto.

Izvor: Sputnjik

Mađarska jasna: Propala vam strategija
Milos Tesic/ATAImages

Podeli:

"a bojnom polju su mrtvi i razaranja, ali to nije rešenje. Zapad je potrošio mnogo stotina milijardi evra na isporuke oružja Ukrajini. Da li je Kijev uspeo da se probije? Ne, nije uspeo", rekao je on u govoru u jednom od vodećih japanskih analitičkih centara – Fondu za mir "Sasakavi".

Takođe je istakao važnost razumevanja toga da "ovaj rat ne može da dobije nijedna strana".

Sijarto je još jednom podsetio da antiruske sankcije nisu dovele do sloma Rusije niti doprinose završetku sukoba, već je usled ograničenja stradala evropska ekonomija.

Pored toga, on je istakao da zapadnoevropske zemlje koje se "veoma ponose time što su izbegle kupovinu ruskih energenata", u stvari ih nabavljaju posredno i naveo primer isporuka nafte iz Indije.

Mađarski ministar je apelovao na traženje rešenja putem obustave vatre i pregovora.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: