Svet 7

21.05.2024.

14:13

Oslobođen Volčansk

Ruske snage uspešno su napredovale u regionu sela Lipci u Harkovskoj oblasti, i konačno kontrolišu glavne tačke i deo puteva koje koriste Oružane snage Ukrajine, saopštio je šef administracije te oblasti Vitalij Gančev.

Izvor: Novosti.rs

Oslobođen Volčansk
Profimedia

Podeli:

"Oružane snage Rusije postepeno nivelišu liniju fronta u Harkovskoj oblasti. Najkritičnija tačka u Harkovskoj oblasti je grad Volčansk, dok je severni deo grada potpuno oslobođen, odnosno, ruske snage kontrolišu 40 odsto grada", kazao je Gančev.

 

Više o situaciji na Istočnom frontu pratite u našem Blogu UŽIVO.

Prema njegovim rečima, Oružane snage Ukrajine prebacile su kod Volčanska deo snaga sa kupjanskog pravca i iz regiona Kramatorska i imaju zadatak da onemoguće ofanzivu ruske vojske.

"Oni vrlo dobro znaju da je Volčansk strateško mesto i da moraju da ga zadrže. Mislim da je zadatak vojnog rukovodstva Ukrajine upravo taj – da ga drže po svaku cenu", istakao je on.

Ministarstvo odbrane Rusije juče je saopštilo da je ruska vojska oslobodila Belogorovku u Luganskoj Narodnoj Republici.

"Uspeh su ostvarile jedinice vojne grupacije 'Jug', koje su zatim zauzele pogodnije pozicije na frontu", navodi se u saopštenju.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: