Utorak, 01.12.2009.

13:56

Tadić: Ispraviti greške u izveštaju

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da svako ko je dobio negativan izveštaj državnog revizora mora da "napravi ispravku".

Izvor: B92, Beta

Default images

Na pitanje novinara o izveštaju Državne revizorske institucije u kome je ukazano na brojne propuste u trošenju novca iz budžeta 2008. godine, Tadić je naveo da neke neracionalne, uvrežene navike poskupljuju funkcionisanje države.

"Dobra je stvar što konačno imamo izveštaj državnog revizora i to je veliki napredak da kao svako normalno društvo imamo institucije koje objektivno, nezavisno analiziraju ponašanje drugih državnih institucija", rekao je Tadić novinarima.

"Imamo uvrežene navike u državi koje su neracionalne i poskupljuju funkcionisanje našeg državnog aparata", rekao je Tadić navodeći da on često i ličnim primerom utiče na pojedine ministre, ministarstva i državne službenike da smanjuju svoje troškove kada su u pitanju putovanja, zakupljivanje hotela.

"Mnogo više trošimo nego što zarađujemo i to mora da se izmeni i tome treba da doprinese i izveštaj državnog revizora", ocenio je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

13 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

18 h

Podeli: