Sreda, 19.08.2009.

00:49

Novosti: Priprema posete Medvedeva

Tokom boravka predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva u Srbiji će biti potpisan niz strateških sporazuma, izjavio ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin.

Izvor: Večernje novosti

Default images

U pratnji predsednika Medvedeva biće reprezentativna delegacija. Tokom posete je predviđeno razmatranje širokog kruga pitanja bilatelarlnih odnosa, saradnja u najrazličitijim oblastima, kao i u sferi međunarodnih problema, izjavio je ambasador Konuzin u intervjuu "Večernjim novostima".

"Siguran sam da će ispunjenje sporazuma koji su već na snazi, naročito onih koji se tiču naftne sfere, energetike, kao i novi sporazumi podići odnose između naših zemalja na kvalitativno nov nivo. Ne samo da će Srbija učvrstiti svoju poziciju bitnog trgovinsko-ekonomskog partnera Rusije, već će i zauzeti viši položaj kao evropski faktor. Već u ovom momentu evropski operateri proučavaju kako da ostvare korist od naših privilegovanih privrednih veza", rekao je on.

Ambasador Konuzin je naglasio da se poseta Medvedeva može podudariti sa godišnjicom oslobađanja Beograda od Crvene armije i Jugoslovena.

"Otuda i ideja da predsednici dveju zemalja zajedno obeleže godišnjicu proterivanja nacističkih trupa Nemačke. I to je sasvim prikladno, jer su narodi naših zemalja zajedno ratovali protiv fašista", rekao je Konuzin.

Prema rečima Konuzina, jedna od tema razgovora dvojice predsednika biće i pristup Rusije novom bezbedonosnom konceptu Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

15 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

20 h

Podeli: