Subota, 06.12.2003.

14:24

Komandir pogranične policije optužen za seksualno zlostavljanje

Izvor: Beta

Default images

Policajka Marija Ilić (23) iz Vladičinog Hana i radnica carine Anita Nikolić (33) iz Leskovca, koje rade na graničnom prelazi Strazimirovci, optužile su komandira pogranične policije Nebojšu Džonića (38) za seksualno zlostavljanje. Ilićeva i Nikolićeva, jedine žene medju tridesetak zaposlenih na tom prelazu, navele su u krivičnoj prijavi i žalbama i beleškama upućenim pretpostavljenima da ih je Džonić tokom prošle i ove godine nagovarao na seksualne odnose. "Najpre bi molio, pa nudio razne pogodnosti i napredovanje u službi, a nakon odbijanja pretio i podmetao i pisao krivične prijave zbog, navodnog, prekršaja", pisala je Anita Nikolić načelniku uprave pogranične policije Siniši Grbiću. Marija Ilić tvrdi i da je Džonić dva puta fizički nasrnuo na nju. Ilićeva i Nikolićeva potvrdile su agenciji Beta da su sredinom novembra podnele krivičnu prijavu Opštinskom tužilaštvu u Surdulici ali su odbile da komentarišu slučaj jer nisu imale dozvolu nadležnih.

Džonić je, međutim, u izjavi Beti negirao sve navode svojih koleginica. "To su sve laži i gluposti. Iza tih kleveta stoje druge stvari, a jedna od njih je to što je po jednoj prijavi Anita platila kaznu. A ova mala Marija, ona devojka nije ni svesna gde se nalazi. Ona je izmanipulisana", rekao je Džonić u telefonskom razgovoru. Dežurni policajac na prelazu Strazimirovce potvrdio je u telefonskom razgovoru Beti da je "mala Marija" bila često uplakana tokom dežurstva i da se žalila da je komandir šikanira zato što "odbija njegova udvaranja". "Anitu je ranije maltretirao ali kada mu je pokazala zube, on se ustremio na Mariju jer ona deluje slabije, nežnije. Jadna devojka. Često je plakala. Jednom je u očaju bacila opasač i značku i krenula iz zgrade. Kolega koji je bio dežuran jedva je nagovorio da se vrati nazad", rekao je pogranični policajac koji je želeo da ostane anoniman. On je dodao da su se "u poslednji čas" kolege solidarisale sa Marijom i da su, takođe, napravili belešku za svoje pretpostavljene u kojoj su potvrdile deo njenih navoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

12 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

17 h

Podeli: