Sreda, 31.08.2016.

09:13

RS daje ime putu "9. januar", na otvaranju Vučić?

Auto-put Banjaluka-Doboj zvaće se "9. januar", objavila je RTV Republike Srpske, a ovakav naziv dobiće dve nedelje pred referendum o danu republike.

Izvor: Tanjug

RS daje ime putu
Ilustracija: Thinkstock

Kako je rekao resorni ministar Neđo Trninić, put će dobiti takvo ime jer je tog datuma Skupština srpskog naroda u BiH donela odluku o nastanku RS.

Kako navodi RTRS, prva deonica autoputa od Doboja do Prnjavora biće otvorena 11. septembra, a svečanosti ćeuz najviše zvaničnike Republike Srpske, prisustvovati i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

"Nadam se da će ceremoniji prisustvovati i veliki broj građana, kao i načelnici pet opština kroz koje prolazi autoput. Ovaj autoput je još jedan dokaz da Republika Srpska ulaže u infrastrukturu", rekao je ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: