Četvrtak, 30.01.2014.

09:07

Mrkić na samitu u Adis Abebi

Šef diplomatije Ivan Mrkić razgovarao sa brojnim zvaničnicima i učesnicima Samita Afričke unije o mogućnostima unapređenja saradnje Srbije i zemalja tog regiona

Izvor: Tanjug

Default images

Na marginama dvodnevnog Samita u Adis Abebi, koji je danas počeo u glavnom gradu Etiopije, ministar Mrkić imao je bilateralne susrete sa predsednicima Zambije i Zimbabvea, ministrima inostranih poslova Kenije, Gane, Alžira, Sao Tome i Principe, Angole, Obale Slonovače i Senegala, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

On se, kako se dodaje, sastao i sa šefom delegacije Novog Zelanda i državnim sekretarom ministarstva spoljnih poslova Švedske.

Tokom jučerašnjeg dana Mrkić je razgovarao sa ministrima inostranih poslova Somalije i Libije.

Teme razgovora bile su saradnja u oblastima obrazovanja, poljoprivrede i mera bezbednosti, uz podsećanje na tradicionalno dobre odnose naše zemlje sa ovim afričkim državama.

U svim susretima pokrenuta su i pitanja konkretne privredne saradnje, dodaje se u saopštenju.

Mrkić će se sutra sastati sa potpredsednikom Komisije Afričke unije Erastusom Mvenčom kako bi razmotrili tekst Sporazuma o saradnji Republike Srbije i Afričke unije.

Srbija ima ulogu posmatrača u Afričkoj uniji, a kako je Mrkić ranije rekao Tanjugu, poruke koje srpska delegacija bude iznela na samitu biće uključene u zvanična dokumenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: