Utorak, 24.12.2013.

12:30

PR: Nisu ispunjeni pravni zahtevi

Kosovsko ministarstvo administracije i lokalne samouprave saopštilo da opštine na severu Kosova nisu spunile pravne zahteve za održavanje svečanih sednica.

Izvor: Tanjug

Default images

Ministarstvo navodi i da je u okviru nadgledanja za uspostavljanje novih Skupština opština "konstatovano da opštine Severna Mitrovica, Zubin Potok, Zvečan i Leposavić još uvek nisu postigle ispunjenje pravnih zahteva o organizovanju i održavanju svečanih sednica u cilju poštovanja Briselskog sporazuma i Kosovskog zakona".

To ministarstvo navodi i da je "u saradnji sa Evropskom zajednicom, tražilo od opština Severne Mitrovice, Zubinog Potoka, Zvečana i Leposavića odlaganje svečanih sednica planiranih za danas". To je urađeno, kako se navodi "da bi im ovo vreme poslužilo za poboljšanje priprema održavanja svečanih sednica u skladu sa zakonom Kosova".

Sednice skupština opština Severna Mitrovica, Zvecan, Zubin Potok i Leposavić koje su zakazane za danas, kako su saopštili gradonačelnici ovih opština, biće odložene na zahtev Vlade Srbije i molbu Evropske Unije.

Spor oko sadržine pozivnica za svečanu sednicu na kojoj je trebalo da se potvrde mandati i odbornici potpišu svečanu izjavu rešavaće predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić sa predstavnicima Privremenih institucija samouprave na Kosovu u Briselu početkom 2014. godine, stoji u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: