Sreda, 23.11.2016.

12:24

Šef NATO-a: Žalim za nevinim žrtvama bombardovanja SRJ

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je, posle sastanka s premijerom Aleksandrom Vučićem, da je Srbija izvoznik stabilnosti u regionu.

Izvor: Tanjug

Šef NATO-a: Žalim za nevinim žrtvama bombardovanja SRJ
Foto: Tanjug

Stoltenberg je rekao da NATO poštuje vojnu neutralnost naše zemlje i izrazio žaljenje zbog nevinih žrtava kampanje NATO-a svojevremenog bombardovanja SRJ.

Generalni sekretar Alijanse je zajedničku pres-konferenciju s Vučićem u Briselu počeo pozdravom "Dobar dan" na srpskom jeziku i istakao da je Srbija u srcu Balkana, što je u srcu Evrope, te da znatno doprinosi na različite načine regionalnoj stabilnosti.

On je kazao da je imao odličan sastanak s premijerom Vučićem.

Poručio je da NATO poštuje suverenu odluku naše zemlje o vojnoj neutralnosti.

Takođe je podsetio da je svrha i cilj vazdušnih akcija NATO-a 1999. godine bila zaštita civila, u čemu se, kaže, uspelo.

"Gubitak života nevinih ljudi je bila tragedija i zbog toga duboko žalim", rekao je šef NATO-a.

Poručivši Vučiću da je dobrodošao u sedište NATO, on je dodao je srpski premijer imao odličan sastanak sapredstavnicima Atlantskog saveta i to je prvi susret premijera s tim telom.

"Imali smo odličan sastanak sa Savetom i to pokazuje da radimo na jačanju saradnje između NATO i Srbije. Ponosan sam na prijateljstvo sa vama, zahavalan što ste ovde. Razgovarali smo o različitim pitanjima, uključujući i naše zajedničke bezbednosne izazove", rekao je Stoltenberg.

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija vojno neutralna, ali da želi da nastavi saradnju s NATO-om, jer bez te saradnje nema mira i stabilnosti u regionu.O pširnije u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: