Četvrtak, 16.03.2006.

20:01

Nova vojna doktrina

Vrhovni savet odbrane usvojio Doktrinu Vojske Srbije i Crne Gore.

Izvor: FoNet

Default images

Doktrina vrednuje dosadašnje organizacijske promene u armiji i odražava stremljenja ka evropskim i svetskim integracijama. U skladu s Doktrinom, Vojska će biti organizovana kao profesionalna, a do prelaska na punu profesionalizaciju činiće je profesionalni, ročni i rezervni sastav, saopštio je Vrhovni savet odbrane.

Kako je precizirano, do završetka referendumskog procesa u Crnoj Gori dokument neće biti primanjivan na komandne jedinice i ustanove na prostoru te države-članice, a organizaciju i kontrolu ostvarenja njihovih zadataka obavljaće državni organi Crne Gore u koordinaciji s Ministarstvom odbrane i VSO.

Doktrina je pripremljana uz konsultantsku pomoć međunarodnih vojnih eksperata i usaglašena je sa standardima svetskih i regionalnih integracija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: