Ponedeljak, 14.01.2008.

19:35

Putin pisao Borisu Tadiću

Vladimir Putin poželeo je predsedniku Srbije Borisu Tadiću puno uspeha u njegovom delovanju za "dobrobit prijateljske Srbije".

Izvor: Beta

Default images

U ličnom pismu koje je Tadiću večeras uručio ruski ambašador u Beogradu Aleksandar Aleksejev, predsednik Rusije je predsedniku Srbije čestitao 50. rođendan i naveo da je on u Rusiji dobro poznat kao istaknuti političar i pristalica svestranog razvoja odnosa dve zemlje.

"Srbija je bila i jeste ključni partner Rusije na Balkanu", istakao je Putin i naveo da "posebno zadovoljstvo izaziva vidljivo povećani intenzitet političkog dijaloga, koji za osobinu ima visok stepen poverenja i podudaranje pristupa ključnim" međunarodnim pitanjima.

"To u potpunosti važi za saradnju oko rešavanja kosovskog pitanja, zasnovanog na poštovanju načela međunardnog prava", istakao je Putin, rečeno je Beti u kabinetu Tadića.

Ruski predsednik je u pismu Tadiću naveo da su pred Srbijom i Rusijom "veliki zadaci kvalitetnog poboljšanja trgovinsko-ekonomske saradnje za koju je karakterističan stabilan tempo rasta bilateralne robne razmene".

Putin je istakao i da je od "posebnog značaja realizacija zajedničkih projekata u oblasti energetike".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: