Sreda, 12.08.2009.

09:31

Brutalan noćni lov na jelene

Zbog sumnje da su odstrelivši devet srndaća i srnu počinili nezapamćen pomor divljači, u Temerinu uhapšeni Nebojša Dž., državljanin BiH, i meštanin Mihalj G.

Izvor: Večernje novosti

Default images

Oni su uhapšeni dok su u dvorištu Mihaljeve kuće u temerinskoj Maloj ulici drali kože s pobijene divljači, vredne oko sedam miliona dinara, spremajući je za prodaju, pišu "Večernje novosti".

Iako svikli na svakakve scene, pripadnici Žandarmerije, koji su izveli akciju hapšenja banuvši u Mihaljevo dvorište, na trenutak su zastali pred prizorom: na betonu su ležale razbacane krvave kože nekoliko već odranih životinja, dok su dvojica osumnjičenih ubrzano obrađivali ostale. U providnim najlonskim džakovima bilo je spakovano meso životinja, po svemu sudeći, spremno za transport.

U zamrzivaču u Mihaljevoj kući, u najlonskim džakovima bilo je meso još tri srndaća, ubijena dan ranije. Pretpostavlja se da je divljač bila namenjena za nekoliko ekskluzivnih restorana u Beogradu i okolini, koje su uhapšeni snabdevali.

Nebojša i Mihalj su divljač tokom noći nezakonito odstrelili u ataru Temerina, i to puškom "remington", za koju nemaju dozvolu, da bi je potom odneli u Mihaljevu kuću, u nameri da je tu spreme za prodaju. Uz pomenuti "remington" kojim je izvršen pokolj, u kući su pronađeni još jedna lovačka puška i manja količina municije, takođe bez dokumentacije.

Navodno, Nebojša i Mihalj su već duže pod sumnjom da se bave krivolovom, pa je policija odlučila da organizuje praćenje, da bi se trag, u noći između ponedeljka i utorka, najzad završio u kući ovog drugog. Po nalogu istražnog sudije u Temerinu, pretresenie su kuća i druge prostorije, a pronađeno meso i kože životinja policija je zaplenila i oni će biti predati Lovačkom udruženju "Temerin".

O krivolovu je obaveštena i lovna inspekcija, koja će, kako nam je rečeno, preduzeti sve zakonom predviđene mere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: