Petak, 11.03.2011.

07:17

Vanredni samit EU posvećen Libiji

U Briselu se danas održava vanredni samit šefova država i vlada EU posvećen događajima u Libiji i arapskom svetu.

Izvor: Tanjug

Default images

Razgovaraće se o tome kako da se tom regionu ponudi pozitivna perspektiva, najavio je predsednik Saveta Evrope Herman van Rompej.

"Vlastima Libije jasno ćemo staviti do znanja da upotreba sile protiv civila mora prestati, a odgovorni za to će snositi ozbiljne posledice", poručio je Van Rompej pred početak samita.

"Mi ćemo razgovarati o tome kako EU može pomoći libijskim građanima u demokratskoj tranziciji, uspostavljanju vladavine zakona i jačanju privrede", dodao je on u video poruci, objavljenoj na vebsajtu Saveta Evrope.

On je takođe upozorio i da se u Libiji i na njenim granicama stvara humanitarna kriza, budući da je 250.000 ljudi već napustilo zemlju i da EU ne može samo stajati po strani dok je ugrožena bezbednost ljudi.

Libija neće biti jedina tema o kojoj će biti reči. Van Rompej je najavio da je za danas sazvao i sastanak šefova država i vlada zemalja članica evro zone koji će biti posvećen novom "Paktu za evro".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: