Politika 3

23.05.2024.

15:25

Đurić: "Danas će za Srbiju biti težak dan. Pokazaćemo da smo država koja ima snage da brani sebe"

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić poručio je na društvenoj mreži Iks, da će danas za Srbiju biti težak i tužan dan, ali istovremeno i veliki dan ponosa uzevši u obzir sve što se sprema u Generalnoj skupštini UN povodom rezolucije o Srebrenici.

Izvor: Novosti

Đurić: "Danas će za Srbiju biti težak dan. Pokazaćemo da smo država koja ima snage da brani sebe"
A.K./ATAImages

Podeli:

"Danas će za Srbiju biti težak i tužan dan zato što će rezolucija o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN sakupiti prostu većinu glasova onih zemalja koje glasaju. Iako većina čovečanstva, pa ni većina država sveta za rezoluciju verovatno neće glasati. Istovremeno, danas će za Srbiju biti i veliki dan ponosa, zato što ćemo danas pokazati da jesmo država, država koja hoće i ima snage da brani sebe, država koja hoće da se pita o sopstvenim interesima i da nezavisno i slobodno donosi svoje odluke," naveo je Đurić na društvenoj mreži Iks.

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: