Subota, 06.07.2013.

16:21

Hrvatska: Naftna mrlja na Dunavu

Na Dunavu je primećena naftna mrlja širine 50 metara, koja se proteže na 1.347. kilometru toka reke, od granice sa Osječko-baranjskom županijom do Vukovara.

Izvor: Tanjug

Default images

Mrlju je, kako piše zagrebački "Večernji list", primetila pogranična policija koja je o tome odmah obavestila Vodoprivrednu inspekciju, Hrvatske vode, Vodočuvare za reku Dunav i Ribočuvarsku službu, koje će preduzeti potrebne korake.

Poslednjih dana je na Dunavu, u blizini vukovarske luke, primećen veći broj rečnih brodova i šlepera koji su čekali ulazak u luku i iskrcavanje tereta.

Za vreme zabrane plovidbe Dunavom zbog visokog vodostaja bilo je zastoja, pa su brodovi čekali dok nisu dobili dozvolu za isplovljavanje i plovidbu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: