Utorak, 05.01.2010.

18:26

Pupovac:Rešiti pitanja sa Beogradom

Predsednik SNV-a i poslanik u Saboru Milorad Pupovac kaže da bi Hrvatska 2010. godine trebalo da reši otvorena pitanja sa svim susedima, pre svega sa Srbijom.

Izvor: Beta

Default images

Na tradicionalnom prijemu SNV-a povodom predstojećeg pravoslavnog Božića, Pupovac je kazao da dogovor sa Slovenijom o rešavanju graničnog pitanja treba da predstavlja primer odnosa sa susedima. Dodao je da je neophodan iskorak u jačanju evropskog kapaciteta i Hrvatske i svih država u regionu.

Čestitajući pravoslavni Božić uz pozdrav "Mir Božji, Hristos se rodi!", Pupovac je poželeo da se kroz predstojeće ustavne promene u Hrvatskoj ojača položaj srpske i ostalih nacionalnih manjina.

On je naveo da u narednom periodu Vlada treba da nastavi borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, završi pregovore s Evropskom unijom i da se posveti merama za izlazak države iz krize.

Govoreći o predstojećem drugom krugu predsedničkih izbora, Pupovac je rekao da želi da Hrvatska ima predsednika koji je neće osramotiti i koji će pred Evropom i svetom pokazati "razboritost, toleranciju i odlučnost".

Izjavio je da očekuje da će Hrvatska iduću godinu dočekati "s predsednikom koji je s nama", aludirajući na kandidata Socijaldemokratske partije Ivu Josipovića, koji je bio na prijemu.

Premijerka Jadranka Kosor, čije je obraćanje izazvalo gromoglasni pljesak, kazala je da je ponosna na saradnju s koalicionim partnerom, ocenivši da je ta saradnja "u ovim vremenima od izuzetne važnosti".

Istakla je da će Hrvatska pomoći svim susedima na njihovom evropskom putu i založila se za unapređenje odnosa sa susedima u 2010.

Uz poruku "Mir Božji, Hristos se rodi", premijerka je čestitala pravoslavni Božić i uputila poruke mira i ljubavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: