Utorak, 03.04.2007.

15:41

Nove mogućnosti na B92.net

Sajt B92 danas je lansirao tri noviteta, koji će posetiocima pružiti nove usluge i veće mogućnosti za interakciju.

Izvor: B92

Default images

Sajt B92 uvodi sasvim novi servis pretrage mapa Srbije, po ugledu na svetsku kompaniju Gugl. Takođe, posetioci će od sada moći da učestvuju u moderiranju komentara na sve sadržaje, a stranice sa sadržajima o kulturi na B92.net redizajnirane su. Tu je uvedena mogućnost da posetioci sajta daju svoje recenzije događaja koji su posetili, što je u skladu sa najnovijim trendom tzv. građanskog novinarstva.

Na terenu interakcije posetiocima je od sada omogućeno da učestvuju u uređivanju komentara na sve sadržaje sajta B92. Ovim je B92.net praktično uveo najnapredniji oblik saradnje sa posetiocima, koji još uvek nemaju mnogi liderski veb-sajtovi u svetu.

Komentari su i do sada bili jedan od najinteresantnijih i najposećenijih delova sajta, a sada je svako u mogućnosti da preporuči komentar koji mu se dopada, kao i da one koje smatra neprimerenim predloži za brisanje.

Sasvim novi servis jesu Mape Srbije. Projekat je izveden u saradnji sa kompanijom MapSoft iz Beograda, a po uzoru na poznati servis Gugl Ert (Google Earth).

Za sada je sajt mapa u beta fazi i omogućava jednostavno pretraživanje lokacija u Beogradu sa trodimenzionalnim prikazom prostornog uređenja. Uskoro će se pojaviti i svi ostali gradovi Srbije.

Takođe, mapa će biti kombinovana sa direktorijumom važnih lokacija tako da će zainteresovani posetioci pregledno i jednim klikom moći da pronađu željeni restoran, klub ili bilo koju drugu lokaciju.

I još jedan novitet jesu redizajnirane stranice Kulture. Sajt je dobio novi, moderan vizuelni identitet, napredniju navigaciju kroz sadržaj i takođe unapređene interaktivne segmente.

Naime, po ugledu na svetski trend u novinarstvu, poduprt razvojem veb aplikacija, svi posetioci mogu poslati svoje recenzije događaja iz kulture kojima su prisustvovali, a tu je i standardna opcija komentara. Pored toga, svi tekstovi imaju mogućnost multimedijalnog oplemenjivanja video i audio sadržajima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: