22

Omiljeni filmski negativac vraća se u Ratove zvezda

Potvrđeno je: Džejms Erl Džouns našao se u glumačkoj postavi koja će se naći u novom filmu franšize Ratovi zvezda – Rogue One: A Star Wars Story.

Ostalo

Zasto Srbi vole Trampa?

Srbi u Americi uglavnom podržavaju Donalda Trampa. Kao i Grci. Možda zato što ih njegovo ponašanje, retorika i odnos prema drugim verama, rasama, i uopšte svima drugima koji nisu “MI” veoma podseća na Balkan i otadžbinu premo kojima su i Srbi i Grci veoma nostalgični…

Ostalo sreda 22.06.2016 14:22 Komentara: 5

Može li čitanje da nas učini srećnim?

Može. Više nego bilo koja terapija. Zato što je čitanje razgovor sa pametnim ljudima, grupna terapija razmene iskustava, terapija učenja novih ponašanja i drugačijeg pogleda na stvari, proces razvijanja empatije, i emocija koji utiče na razumevanje sveta i predstavlja način komunikacije sa udaljenim sagovornicima, baš kao i socijalni mediji.

Knjige/Stripovi utorak 21.06.2016 15:44 Komentara: 3

Mimi Mercedez – bez sažaljenja

Da li je možda prvi korak ka subverziji činjenje određenih mehanizama vidljivim? Čak i ako borba ne može da bude sve vreme dosledna, šta nas obavezuje na isključivi izbor između odustajanja od borbe ili apsolutne doslednosti?

Muzika ponedeljak 20.06.2016 20:32 Komentara: 5

Mjuzikl o ministru i federalnim rezervama

Postoji ona čuvena brodvejska izreka „Niko ništa ne zna”, to jest, uspeh u umenosti je nemoguće iskalkulisati..On se (uspeh, dakle) krije u nekim dubljim tokovima talenta, instinkta, inspiracije. Pa ipak, ako se bavite menadžmentom umetnosti, morate imati i dozu pragmatičnosti, analitičnosti i strateškog mišljenja koje podrazumeva da znate šta, a naročito zašto, nešto radite.

Ostalo sreda 15.06.2016 14:35 Komentara: 0

Najave

Disciplin A Kitschme

Bašta SKC

Kralja Milana 48

Subota, 28. maj, 21h

Simply Red

Stadion Tašmajdan

Ilije Garašanina 26

Četvrtak, 23. jun, 19h

Damien Jurado

Dom omladine

Makedonska 22

Sreda, 6. jul, 21h

Vodič