Ponedeljak, 02.08.2010.

19:13

Preko 100 prijava "Pištaljci"

Portal za borbu protiv korupcije www.pistaljka.rs za samo pet dana primio je blizu 100 anonimnih prijava, saopštili su organizatori sajta.

Izvor: Tanjug

Default images

Mahom se prijavljuje korupcija u lokalnoj samoupravi, javnim preduzećima, obrazovnim ustanovama i zdravstvu.

Prijave su stigle iz svih delova Srbije - Leskovca, Kuršumlije, Zrenjanina, Subotice, Beograda, Novog Sada, Sombora, Bosilegrada, Kragujevca, Lapova, Obrenovca, Pirota, Užica, Trstenika, Petrovca na Mlavi, Apatina, Ljubovije, Sremske Mitrovice, Novog Bečeja.

Organizatori navode da je i iz Banja Luke stigla jedna prijava.

Porrtal za borbu protiv korupcije “pistaljka.rs” promovisan je 29. jula, a veliki broj prijava u samo nekoliko dana govori koliko je značajna mogućnost koju pruža portal "Pištaljka" - da se potpuno bezbedno i anonimno prijavi sumnja na korupciju.

Tim "Pištaljke" se zahvaljuje duvačima u pištaljku na poverenju, i učiniće sve da u najkračem roku istraži navode, a da potom rezultate publikuje na internet sajtu.

Portal "Pištaljka" je zajednički projekat tri nevladine organizacije - Centra za istraživanje migracija, Udruženja Eutopija i MediaPraksa, a osnovan je sa ciljem da se građanima pruži prilika da prijave korupciju i da se na njenom suzbijanju državne institucije angažuju.

Prednost ovog portala je što će građani moći da prijavljuju korupciju na svom radnom mestu i okolini, uz neophodno obezbeđenje zaštite identiteta.

Savet organizatora je da građani prijave šalju sa privatnog, ili kompjutera koji se nalazi na nekom javnom mestu, a ne sa posla, jer sistem-administrator u firmi gde ste zaposleni može da vidi sa kog kompjutera i radnog mesta je prijava poslata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: