Nedelja, 01.10.2017.

16:32

"Jevreji, napustite Izrael pre nego što..."

Lider libanskog pokreta Hezbolah Hasan Nasralah je pozvao jevrejski narod da napusti Izrael.

Izvor: Beta

Thinkstock

On poručuo Jevrejima da to urade pre no što ga vlada Benjamina Netanijahua "odvede u avanturu koja bi mogla da se pokaže kao kraj Izraela".

U govoru povodom muslimanskog praznika Ašure, Nasralah je "svim Izraelcima i Jevrejima širom sveta" poručio da se bori "protiv cionista koji drže pod okupacijom palestinske zemlje, a ne protiv Jevreja".

Lider proiranskog Hezbolaha je rekao da Izrael "preti Libanu, nastavlja svoju agresiju u Siriji pod sloganom sprečavanja otpora da bi došao do novih vojnih sposobnosti i radeći da donese rat u region pod svakim mogućim izgovorom", čime je aludirao na izraelske napade na konvoje oružja namenjenje Hezbolahu.

Hezbolah je povodom praznika održao paradu u južnom Bejrutu.

Izraelski mediji navode da je poslednjih godina Nasralah "izlazio iz svog skrovišta" povodom tog praznika, ali je ove godine "ostao u svom bunkeru", a njegov govor je emitovan na velikim ekranimaa na ulicama.

Nasralah je pomenuo da Netanijahu s predsednikom SAD Donaldom Trampom radi na podrivanju nuklearnog sporazuma velikih sila s Iranom, da bi započeo regionalni rat, i upozorio Izrael da ne potcenjuje sposobnost Hezbolaha, prenela je agencija AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: