Subota, 01.08.2015.

22:57

Izgnani premijer Jemena se vratio u zemlju

Vlasti Jemena su saopštile da se izgnani premijer te zemlje Kaled Bahah vratio danas u nju, došavši u ratom razoreni Adem.

Izvor: Beta/AP

Default images
Foto: Beta, AP

Šef aerodroma kod grada Adena Tarek Abdu rekao je da je jemenski premijer Bahah sleteo tamo u pretnji šest ministara iz svoje vlade.

Jedan jemenski zvaničnik je izjavio da će Bahah predsedavati sednicom vlade u Adenu, kojoj će prisustvovati još sedam ministara koji su već u gradu.

Zvaničnik je tražio da mu se ime ne spominje.

U borbama u Jemenu sa jedne strane učestvuju šiitski pobunjenici poznati kao Huti i trupe lojalne bivšem predsedniku države Aliju Abdulahu Salehu a sa druge strane - južnjački separatisti, lokalne i plemenske milicije, sunitiski islamisti i pristalice izgnanog predsednika države Abeda Raboa Mansura Hadija, koji je trenutno u Saudijskoj Arabiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: