Bogdanoviću zabranjen ulazak na KiM

Bajram Redžepi izjavio da će ministar za KiM Goran Bogdanović biti uhapšen ako bude pokušao ilegalno da uđe na Kosovo. Bogdanović: Ne želim nove tenzije.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 27.06.2012.

20:23

Default images

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi rekao je da su prištinske vlasti zabranile ulazak na Kosovo ministru Bogdanoviću.

"Zabrana važi za ministra Boganovića zato što se u prošlosti nije pridržavao uputstva da ne daje političke izjave. Zbog toga mu je zabranjen ulazak", kazao je Redžepi.

On je najavio i da će i nekim "ekstremnim grupama" biti zabranjen dolazak na Kosovo na proslavu 623. godišnjice Kosovskog boja, kojoj je nameravao da prisustvuje i Bogdanović.

Ministar policije Kosova je rekao da će dolazak na proslavu Vidovdana u Gračanici i na Gazimestanu biti dozvoljen svima čiji cilj nije izazivanje problema. On je najavio da je Policija Kosova zajedno sa Euleksom sačinila poseban plan obezbeđivanja sutrašnje manifestacije.

Bogdanović: Neću ići, ne želim nove tenzije

"Ovo, nažalost, nije prvi put da je meni uskraćeno da posećujem dole pre svega srpsku zajednicu Kosova i Metohije, ali istovremeno i naše istorijske spomenike i manastire, crkve i sakralne objekte. Malo je čudno da sada, kada su razgovori započeti, kada smo se dogovorili oko slobode kretanja, kada u stvari svi moramo da se trudimo da tu slobodu kretanja ispoštujemo na najbolji mogući način, i onako kako smo se dogovorili u Briselu, imamo jednu kontra-meru, gde se zvaničnicima Srbije zabranjuje da sutra mogu da obiđu Gračanicu, da budu na obeležavanju godišnjice bitke na Kosovu," prokomentarisao je za B92 saopštenje Redžepija ministar Goran Bogdanović.

"Ja ne želim na bilo koji način, ni sada, a ni u prošlosti nisam želeo ovakvu situaciju da zloupotrebljavam na bilo koji način, jer znam da svaka izjava koja dolazi iz Beograda može samo da donese štetu Srbima na KiM. Zato ja sutra neću ići, al to ne znači da sam se uplašio od najave hapšenja ako ilegalno pređema na Kosovo, već zato što ne želim da stvaram nove tenzije, nove probleme. Moj lični stav je, a i moja politika i politika ove vlade bila je da mirnim putem, dijalogom, rešimo sve probleme koji postoje, a ne nikako stvaranje novih problema, novih tenzija. Svakako ovakve izjave ne idu u tom pravcu. Ali, ja ću se i dalje boriti za suživot Srba i Albanaca dole, i boriću se da dole zavlada mir, prosto ja sam svoju sudbinu za to vezao i to je jedan od razloga zbog kojih se tako ponašam," rekao je Bogdanović za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: