Subota, 12.03.2011.

00:12

"Karić veliki graditelj u Rusiji"

Bogoljub Karić vodi vredne poslove u inostranstvu i spreman je da se vrati u zemlju ako mu se omogući da se brani sa slobode, kažu u Pokretu “Snaga Srbije“.

Izvor: B92

Default images

Bogoljub Karić je u Srbiji optužen da je kompaniju “Mobtel“ oštetio za 60 miliona evra i nalazi se u bekstvu.

Predsednica Izvršnog odbora Pokreta “Snaga Srbije“ Persa Minjović tvrdi da se njihov lider u inostranstvu bavi poslovima koji vrede 20 milijardi evra.

Ona je u Leskovcu izjavila da Karić, koji je i lider PSS-a, stranačke kolege redovno savetuje o odlukama koje donose na nivou partije.

“Čujemo se svakodnevno sa Bogoljubom. On radi u istočnim zemljama – Rusija, Belorusija – pravi poslove vredne preko 20 milijardi evra. Veliki je graditelj tamo umesto da to bude u našoj zemlji“, kaže Minjovićeva.

Ona je ponovila da je Bogoljub Karić spreman da se vrati u zemlju, ali pod uslovom da se brani sa slobode.

Inače, osim Bogoljuba, na optužnici je i njegov brat Sreten Karić, koji je takođe u bekstvu. Terete se da su sa računa "Mobtela" prebacili više od 60 miliona evra na preduzeća "BK grupa" i privatne račune tako što su kontrolisali Upravni odbor "Mobtela". Kazna koja im preti iznosi do 12 godina zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: