Bezdan: Dunav, za sada, nezagađen

Prema analizama uzoraka vode izvršenim na mernim mestima kod Bezdana, u Dunavu nema povećane koncentracije teških metala.

Izvor: B92, FoNet

Subota, 09.10.2010.

13:03

Default images

Kako nam je rečeno u Hidrometeorološkom zavodu Srbije, kvalitet vode je za sada zadovoljavajući, ali se glavni talas sa opasnim materijama na teritoriji naše zemlje očekuje u ponedeljak.

Uzorci vode iz Dunava se kod Bezdana uzimaju na tri sata i tako će biti dok talas sa zagađenjem iz Mađarske ne prođe, kaže direktor za kontrolu životne sredine RHMZS-a Branislav Gavrić.

U međuvremenu mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da će severni zid iz kojeg je u ponedeljak iscurio hemijski otpad, verovatno, popustiti i da bi moglo da dođe do novog izlivanja otpada koji je gušćeg sastava od prethodnog.

Orban je dodao da se u selu Kolotar, iz kojeg je jutros evakuisano stanovništvo, gradi brana, dok su stanovnici obližnjeg mesta Devečera, koji bi, takođe, mogli da budu evakuisani, zasad, bezbedni.

Mesto nesreće su bili prinuđeni da napuste i domaći i strani novinari. 5. Oktobar

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: