Brankici Stanković nagrada ANEM-a

Novinarka TV B92 i autorka “Insajdera” Brankica Stanković i Radio Ema iz Bujanovca ovogodišnji su dobitnici nagrade Svetionik koju dodeljuje ANEM.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.06.2010.

19:26

Default images

Nagrada Svetionik dodeljuje se od 2003. pojedincu i stanici.

Nagrada se dodeljuje za doprinos unapređenju medijskog sektora i uloge medija u razvoju civilnog društva uz poštovanje standarda i principa za koje se ANEM zalaže.

Na dodeli nagrade, Brankica Stanković je istakla da su pritisci na novinare gori nego ikada jer obuhavataju sve medije i dolaze iz različitih sfera, između ostalog, političkih i finansijskih.

“I ono što može da promeni takvo ponašanje vlasti je upravo to da se više novinara bavi istraživačkim novinarstvom jer se na taj način stvara taj neophodan pritisak javnosti pred kojim više ni jedna vlast ne bi mogla da ćuti, ignoriše dokaze i činjenice koji su izneti u javnosti o raznim pojedincima iz sveta biznisa, politike ili nadležnih institucija”, smatra Stankovićeva.

I to je praktično jedini način da novinari na takav način nateraju vlast da radi u interesu građana, a ne u interesu pojedinaca kakav je bio slučaj sve do sada. Što se ‘Insajdera’ tiče, mi smo već proširili taj tim ljudi, kako je i najavljeno, i to će se videti već sad u ponedeljak u vanrednoj emisiji ‘Insajder’”, najavila je ona.

Vanredni “Insajder”, koji će na TV B92 biti emitovan u ponedeljak, baviće se odbeglim pripadnicima Zemunskog klana.

Oliver Trajković iz Radija Ema kaže da za njega ova nagrada znači krunu svega onoga što je ta bujanovačka radio stanica do sada uradila.

“Ona je došla u pravom trenutku, u trenutku kada slavimo 12 godina postojanja. Jedno veliko priznanje od Asocijacije koju mi poštujemo i koja poštuje nas. Veoma nam je drago, veoma mi je bitno što je ovoliki broj eminentnih ljudi iz naše struke večeras ovde bio sa nama”, rekao je Trajković.

Saša Mirković iz ANEM-a istakao je značaj bolje saradnje sa drugim medijskim asocijacijama.

“Ono što mi se čini najbitnije je da smo u fokus stavili nužnost bolje saradnje između postojećih asocijacija koje postoje u Srbiji, a to znači da je nužno da nađemo zajedničke principe borbe sa NUNS-om, UNS-om, Asocijacijom medija i Lokal presom”, rekao je on.

Inače Skupština ANEM-a izabrala je novi Upravni odbor, primila u punopravno članstvo nove članice i definisala principe buduće borbe za poboljštanje položaja medija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: